Hoppa till innehåll

Vägra hata!

Skärmavbild 2015-01-02 kl. 15.18.52Religionsfientlighet, antisemitism och muslimhat får inte fortsätta att sprida sig i Sverige!
Idag har det pågått en manifestation till stöd för svenska moskéer. Du kan följa manifestationen på twitter under hashtaggarna  ‪#‎rörejminmoské‬ alt #bränninteupp2015 .
Manifestationen var med anledning av den senaste tiden hatbrott och bränder som riktats mot moskéer och muslimer i Sverige. Närmast tänker vi på branden i Eskilstuna och attackerna i Eslöv och Uppsala. På två orter i Jönköpings län har lokaler som använts som moskéer vandaliserats. Framförallt oroas vi över den upptrappning av våld som riktas mot religionsutövare. Läs gärna mer om manifestationen här

Skärmavbild 2015-01-02 kl. 15.18.28Sveriges kristna råd uppmanar nu också till en  gemensamt kampanj  mot hat och för fred i kampanjen Vägra hata! ”Under helgen den 30 januari – 1 februari 2015 kommer budkavlar med uttalandet från de religiösa ledarna att läsas upp i samband med bön eller gudstjänst i moskéer, synagogor, kyrkor och andra heliga rum i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.” Sveriges Interreligiösa Råd har gemensamt undertecknat ett dokument där de helt tar avstånd från användandet av religiösa argument för att legitimera hat, våld och aggressivitet, vilket också leder till att man gemensamt, när hot, våld eller hat förekommer kan gå samman för att tillsammans genomföra stödmanifestationer.

Karin Wiborg, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, citeras på  hemsidan och säger: – ”Det är en mänsklig rättighet att kunna utöva sin religion. I Sveriges Interreligiösa Råd möts företrädare för både större och mindre världsreligioner för att stödja varandra, Vi vill samexistens och vänder oss mot alla utryck av hat och fientlighet.”

Karin och Lotta på diakonibloggen

2 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: