Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Julklappstips

Och vad ska man köpa för julklappar i år? Vi på diakonibloggen har listat några av alla de bra julklappar som finns att köpa på nätet. Många organisationer har bra julklappstips.

Hos Stadsmissionen kan du köpa tak över huvudet eller lite värme. För att ha ett hem eller en säng är tyvärr ingen självklarhet för människor i Sverige idag.

 

 

—-

Hos Skärmavbild 2014-12-09 kl. 11.37.12Röda korset kan du handla ett matpaket för 77 kr. 10 miljoner människor är i akut behov av nödhjälp i Syrien, och det största behovet är mat.

 

Hos Skärmavbild 2014-12-09 kl. 11.38.53UNICEF kan du hjälpa till så att barn får varma vinterkläder, hindra ebolaspridningen eller se till att de nyfödda barn får de vaccinationer de behöver.

 

 

Skärmavbild 2014-12-09 kl. 11.43.29Svenska Kyrkans hemsida kan du enkelt köpa rent vatten för 60 kr. Mer än en miljard människor saknar  rent vatten. Förorenat vatten gör att två miljoner människor dör av diarré varje år.

RäddaSkärmavbild 2014-12-09 kl. 11.51.07 barnen har paket som kan hjälpa fem barn med skolgång, eller att bygga ett barnahus, så att barn som utsatts för övergrepp får rätt vård och hjälp

Och det finns mera! Allt fler organisationer väljer att ha julklappserbjudanden där gåvan, ofta i form av ett diplom eller värdebevis, kommer andra till glädje – eller rentav överlevnad.

Karin och Lotta på diakonibloggen

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on december 15, 2014 by in Diakonalt arbete, framtid and tagged , , , , , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: