Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Efterlysning! Vad görs i Svenska kyrkan?

IMG_6766Kyrkomötet har ägt rum i Uppsala och ett av besluten som fattades under dagarna berörde eu-migraterna situation i Sverige. Kyrkans tidning skriver ”Kyrkomötet antog som en av sista punkter för detta år, ett uttalande om fattiga EU-migranter. I det vänder man sig bland annat till kommunerna, regering och riksdag med en uppmaning att ta sitt ansvar för de många fattiga människor som söker sig till Sverige.”

Vi på diakonibloggen fokuserar under några veckor på EU-migranterna och olika synsätt kring hur vi bäst kan arbeta för att förbättra och förändra deras utsatta situation. Många har hört av sig och vi har även fått en fråga från Kyrkokansliet, där man arbetar med att försöka få grepp om hur Svenska kyrkan på lokal nivå möter och arbetar med tiggande EU-migranter. Detta för att kunna förmedla goda exempel såväl som att kunna skicka vidare vad som behöver göras.

Därför riktar vi frågan vidare till er läsare: Hur arbetar ni som är församlingsanställda eller frivilligt engagerade med denna fråga? Hur går tankarna bland er som medarbetare? Finns det dialog med kommunen? Vad har DU att berätta, från ert sammanhang?

Hör av dig till oss på diakoni.se@gmail.com så förmedlar vi vidare.
Karin och Lotta på diakonibloggen

One comment on “Efterlysning! Vad görs i Svenska kyrkan?

  1. Pingback: Svenska kyrkan och EU-migranter – en lägesrapport | Diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on november 24, 2014 by in Diakonalt arbete, EU-migration and tagged , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: