Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Att leva är att välja…

Åtminstone om man ska tro Kierkegaard och de andra existentialisterna. I människans själva existens ligger hennes möjligheter att göra val – inte bara som möjligheter utan som något oundvikligt, eftersom detta att inte välja också är ett val.

imagesIdag har du som fyllt 18 år och är svensk medborgare rätt att göra din röst hörd och välja för din och andras framtid. Något som många av oss ser som både en rättighet och en skyldighet. För även soffliggare gör ett val idag, ett val att låta någon annans röst höras starkare.

Vi lever i ett demokratiskt land. Vi på diakonibloggen uppmanar alla som har rätt att rösta idag: Ta vara på den möjligheten!

/Lotta och Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 14, 2014 by in Uncategorized and tagged , , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: