Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Diakonins månad

Skärmavbild 2014-08-15 kl. 12.01.02September är diakonins månad – ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Evangeliska Frikyrkan, Frälsningsarmén, Equmeniakyrkan, Hela Människan, Pingst – fria församlingar i samverkan, Svenska Alliansmissionen och Sveriges kristna råd.

Diakonins månad syftar till att uppmärksamma det sociala arbete som många kristna organisationer och kyrkor bedriver. Man menar att diakoni är – praktiserad mänsklighet. Läs gärna mer på Sveriges kristna råds hemsida. Där finns även aktuellt material kring diakonins månad som du kan beställa.

Vi på diakonibloggen vill också uppmärksamma diakonins månad, genom att ställa en fråga – Vad förväntar du dig av diakoni? Vad önskar du att kyrkans sociala arbete ska fokusera på?

Vi ser fram emot att få del av gästbloggares tankar och funderingar och uppmuntrar dig att höra av dig på diakoni.se@gmail.com, för vi vill veta vad du tycker.

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 25, 2014 by in Diakonalt arbete and tagged .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: