Hoppa till innehåll

Jag hatar sommarlov…

Jag har SÄMST självförtroende och har svårt att lita på folk. Bara två lärare vet om hur jag har det, därför hatar jag sommarlov! Jag hatar att inte ha någon att prata med. Flicka, 14

IMG_6363I veckan tar skolelever sommarlov runt om i Sverige. För många är skollov något roligt som man ser fram emot. Men inte för alla. Läs gärna föregående inlägg av Per-Ivar som är fritidsledare och jobbar inom kyrka/kommun. För en del barn och unga innebär sommarlov ångest och oro.

Jag är ensam. Helt ensam. Det är mitt sommarlov igen. Ett ensamt helvete. Absolut ingen att vara med. Är absolut inte mobbad eller något men nu är det så att jag inte har en endaste person att vara med. Jag lovar, ingen! Jag kommer verkligen bara sitta hemma framför min dator, det enda jag har. Pojke, 17

Bris – barnens rätt i samhället, har öppet hela sommaren. Hit kan barn och unga hör av sig via mail, chatt eller genom att ringa. Bris har också en telefon dit vuxna kan ringa med frågor och tankar om barn. Nu inför sommaren kommer det också samtal från föräldrar som är rädda att barnet inte får den omsorg det behöver hos den andra föräldern. Men även i vuxentelefonen är samtal om ekonomi vanliga. – Ett vanligt tema är att en förälder känner sig oförmögen att erbjuda sina barn det de upplever att barnen vill ha. Som en sommarsemester, till exempel. Detta kan få föräldern att känna sig otillräcklig och börja tveka på sin förmåga, säger Sofia Molin, kurator.

All information samt citaten är hämtat från Bris´ sida. Vi på diakonibloggen är glada över att veta att det finns någonstans som barn och unga kan vända sig så hjälp till att sprida informationen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: