Hoppa till innehåll

Jag är mot rasism!

Organisationen Friends har på sin facebooksida nyligen gjort ett ställningstagande mot rasism:

friends”Med anledning av de främlingsfientliga krafter som finns i Sverige och två viktiga val runt hörnet är det viktigt att ta ställning. Alltför många barn och unga får utstå kränkningar kopplade till etnicitet eller ursprung. Vi måste tillsammans markera att rasism inte är okej och att alla människor har samma värde och rättigheter. DELA och var med oss mot rasism!”

#motrasism

Rasism/främlingsfientlighet är ämnen som väcker starka känslor och reaktioner. Vad väcks hos dig? Hör gärna av dig med dina tankar och synpunkter genom kommentarer eller i mail till diakoni.se@gmail.com. /Karin och Lotta på diakonibloggen

 

4 kommentarer »

  1. Jag tror vi behöver prata mer om vad orden betyder. Jag ser inlägg på Facebook där människor inleder med ”jag är inte rasist men jag tycker…” och när man läst klar hade de åtminstone uppfyllt en stor del av rasismens innebörd, utan att veta det. Det skrämmer mig.

  2. Jag känner mig nästan rädd för vad som verkar hända i vårt land och även i hela Europa. När partier som har klart främlingsfientligt budskap går så starkt framåt undrar jag var mänskligheten är på väg.
    Vi måste alla försöka sprida fakta känns det som. Tror väldigt många inte har en aning om dels vad dessa partier står för egentligen, vad det innebär det dom säger. Jag håller oxå med om inlägget från Marve W här också. Att människor inte ens vet vad ordet rasist innebär…

  3. Tyvärr är det bland mycket unga män någon slags tokig trend att kalla sig just rasist och de som inte är rasister vågar inte säga att de är mot rasism och låtsas vara rasister i gänget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: