Hoppa till innehåll

Det flödade av fest och kärlek på Jönköpings gator under paraden

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 18.04.09Orden är hämtade från jnytt.se och vi som var där kan bara instämma. Qomut- festivalen har blivit en folkfest, en manifestation för allas lika värde, för att kärlek är störst, för att vi alla ska få älska och leva med vem vi vill. Stolta och glada får Svenska kyrkan i Jönköping igen, och det bara några dagar efter den ekumeniska gudstjänsten 1:a maj, vara en del av folkhavet och hylla människovärdet och allas lika värde!

Qomut är en förening vars vision är en värld fri från trakasserier, våld och diskriminering. Det är en värld där kön och sexuell läggning inte spelar någon roll. En vision som vi på diakonibloggen gärna skriver under på!

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 18.08.08

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 18.04.29Under fredagskvällen var Svenska kyrkan, Sensus och Stadsbiblioteket i Jönköping värdar för en föreläsning med Ann-Christine Roxberg och Ester Roxberg som talade om boken: Min pappa Ann-Christine. Om hur det är att komma ut som transperson i 60-årsåldern, hur det upplevs att stå nära som anhörig men framförallt talades det om att: livet är för kort för att leva olycklig.

Karin och Lotta

 

 

2 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: