Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

“Let us love you until you love yourself”

IMG_5935För mig är kärleken att se och höra mina medmänniskor. Att ge andras tankar och åsikter plats utan att fördöma. När konflikter kommer upp till ytan kan det lösas med förstående och att ”agree to not agree”.
Kärlek är att ge tillbaka freely och utan baktanke. Kärlek är att inte fixa människor utan låta en människa växa i sitt inre i precis den takt den människan behöver. För att kunna ge kärlek är basen att man ger samma kärlek till sig själv. Att lyssna på sig själv. Att andas. Tänka till innan man pratar. I just tystnaden ligger kärleken.
“Let us love you until you love yourself”
Janique Svedberg
Läs och hör gärna mer om Janiques liv, ett liv bland Hollywoods kändisar men med en mörk baksida av missbruk och självskadebetende. Hon berättar om den långa vägen till ett drogfritt liv i boken: Blod, droger och rock´n´roll”. Hon föreläser i Österängskyrkan, Jönköping, måndagen den 24 mars klockan 19.00.

Älska din nästa som dig själv. Frågorna och funderingarna kan vara många kring detta tema på diakonibloggen. Har du synpunkter och tankar? Hör av dig till oss på diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

One comment on ““Let us love you until you love yourself”

  1. Pingback: Din nästa som Dig själv… | Diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: