Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

”Älska din nästa som dig själv!”

Skärmavbild 2014-03-07 kl. 11.05.11Sex små ord – så enkelt och så svårt. Uttrycket är hämtat från Bibeln. Det är den sista delen av det vi brukar kalla kärleksbudet.

Den korta meningen är dubbelbottnad. Älska din nästa… som dig själv. Det handlar om relationer. Relationen till andra men också till sig själv. Vad innebär det att älska? Hur uttrycker vi kärlek mot andra och mot oss själva? Eller bristen på kärlek – vad gör den med oss? Har min egen självbild betydelse för hur jag ser på andra?

Frågorna och funderingarna kan vara många kring detta vårt nya tema på diakonibloggen. Framöver kommer olika skribenter uttrycka just sina perspektiv. Har du synpunkter och tankar? Hör av dig till oss på diakoni.se@gmail.com.

/Karin & Lotta

One comment on “”Älska din nästa som dig själv!”

  1. Pingback: Din nästa som Dig själv… | Diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: