Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Idédagar 2014 – Mänskliga möten

diakoni_idedagar12-4 oktober är det dags – Idédagar 2014 för socialt och diakonalt arbete i kyrkor och kristna organisationer går av stapeln. Konferensen som är rikstäckande och ekumenisk anordnas i SKR:s regi för tredje gången. Den har tidigare hållits i Stockholm och Göteborg och nu har turen kommit till Jönköping.

Temat är Mänskliga möten. ”Hur uppstår det goda mötet mellan människor? Hur kan vi vara med och skapa mötesplatser som ger individen verktyg att hantera sin livssituation bättre och öka livskvalitén?
Vi tror det finns ett värde i att mötas som engagerade professionella och frivilliga diakoniarbetare från olika kristna församlingar och organisationer för att dela goda erfarenheter av träffpunkter som blivit vändpunkter.”

Några huvudtalare medverkar i öppna föreläsningar – Tomas Sjödin, Olle Carlsson och Ninni Smedberg. Utöver det väljer deltagarna bland ett antal seminarier med olika inriktningar under huvudtemat. Det blir också utställningar där olika organisationer presenterar sina verksamheter. En festkväll blir det också med möjligheter till goda samtal, trevlig gemenskap och underhållning med from humor.

Man kan anmäla sig till hela konferensen eller en av dagarna. Besök hemsidan och läs mer! Så hoppas vi att vi ses i oktober!

/Karin & Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on mars 4, 2014 by in Diakonalt arbete, framtid, Nyheter and tagged , , , , .
Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: