Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Från Sundsbruk via Nairobi till Sydkorea

Skärmavbild 2014-02-24 kl. 17.09.48Det är alltid så spännande när vi introducerar ett nytt ämne på diakonibloggen. Vi sitter med en grundtanke och en idé. Genom läsare och gästbloggare tar sedan diskussionen helt nya vägar och ger ämnet så många fler nyanser.

Temat har nu varit rättvisa. Vi klagar och beklagar oss ofta över situationen för många idag – ett viktigt skäl till att lyfta ett ämne som rättvisa. Vi behöver diskutera, vi behöver vända och vrida på begreppen och också uppmärksamma särskilt utsatta grupper i Sverige idag. Men vi behöver också vända oss om och se på det vi har nära – se när medmänsklighet och omtanke kan förändra. När diskussionen får eget liv och fortsätter med att vrida och vända på begreppen i andra forum tycker vi att bloggen tjänar sitt syfte – att sätta fokus på sociala omsorgsfrågor inom och utanför kyrkan. Läs gärna vidare på svt.se som lyfte frågan om välgörenhet i förändring.

Vi tackar Gabriella, Carina, Pamela, Peter, Erik, Tomas, Fredrik, Ann-Sofie, Linda och Kajsa som varit denna omgångens gästbloggare.
Snart introducerar vi ett ett nytt ämne

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 25, 2014 by in Diakonalt arbete, rättvisa and tagged , , , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: