Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Är Kristus delad? – bön för kristen enhet

bild-129Över hela Sverige och i 75 länder runtom i världen pågår nu ekumenisk bönevecka. Det ständiga temat för denna årliga bönevecka är bönen om enhet bland alla kristna. I vårt land är det Sveriges Kristna Råd och Svenska Bibelsällskapet som arrangerar och temat för i år är ”Är Kristus delad?”

I kyrkor och katedraler, kapell och bönehus samlas människor, firar gudstjänst och ber, på många platser dygnet runt, för sådant som är angeläget. Hur ser det ut där du bor? Alla som vill kan delta – om inte annat hemma i sin egen kammare.

Diakoniboggen passar på att fronta vårt lokala arrangemang – i Jönköping firas ekumeniska böneveckan i Sofiakyrkan med start nu ikväll kl 19. Förutom de olika gudstjänsterna och dagliga bönetillfällena pågår bön dygnet runt fram till avslutningen på lördag kväll. Du kan maila böneämnen till be@svenskakyrkanjonkoping.se eller via Twitter #böneveckanjkpg14. Arrangör är Jönköpings Kristna Samarbetsråd.

4 comments on “Är Kristus delad? – bön för kristen enhet

 1. Emil
  januari 22, 2014

  Böneveckan i resten av landet var förra veckan så vi har redan bett, men bra att ni i Jönköping fortsätter 🙂

 2. carinonnestam
  januari 22, 2014

  Tack för en givande blogg! Jag är med även om jag inte går till någonkyrka

 3. diakonibloggen
  januari 23, 2014

  Tack för uppmuntran! Det gläder oss mycket att diakonibloggen läses och uppskattas. Emil, jag kontrar med dessa ord från Sveriges Kristna råds hemsida: ”Varje år 18-25 januari infaller Böneveckan för kristen enhet.” Men så bra att ni bad förra veckan ;-). /Lotta, diakonibloggen

 4. keijo
  februari 4, 2014

  Härligt att vi får be och kämpa för seger för Guds rike med andens kraft, och vi har svärdet som hjäper i svåra stunder med ondskan som motståndare. Änglarna är med oss och vi får bönesvar och väckelse i andens kraft för Jesu blods skull. Tack med välsignelse! /keijo södertälje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: