Hoppa till innehåll

Är Kristus delad? – bön för kristen enhet

bild-129Över hela Sverige och i 75 länder runtom i världen pågår nu ekumenisk bönevecka. Det ständiga temat för denna årliga bönevecka är bönen om enhet bland alla kristna. I vårt land är det Sveriges Kristna Råd och Svenska Bibelsällskapet som arrangerar och temat för i år är ”Är Kristus delad?”

I kyrkor och katedraler, kapell och bönehus samlas människor, firar gudstjänst och ber, på många platser dygnet runt, för sådant som är angeläget. Hur ser det ut där du bor? Alla som vill kan delta – om inte annat hemma i sin egen kammare.

Diakoniboggen passar på att fronta vårt lokala arrangemang – i Jönköping firas ekumeniska böneveckan i Sofiakyrkan med start nu ikväll kl 19. Förutom de olika gudstjänsterna och dagliga bönetillfällena pågår bön dygnet runt fram till avslutningen på lördag kväll. Du kan maila böneämnen till be@svenskakyrkanjonkoping.se eller via Twitter #böneveckanjkpg14. Arrangör är Jönköpings Kristna Samarbetsråd.

4 kommentarer »

  1. Tack för uppmuntran! Det gläder oss mycket att diakonibloggen läses och uppskattas. Emil, jag kontrar med dessa ord från Sveriges Kristna råds hemsida: ”Varje år 18-25 januari infaller Böneveckan för kristen enhet.” Men så bra att ni bad förra veckan ;-). /Lotta, diakonibloggen

  2. Härligt att vi får be och kämpa för seger för Guds rike med andens kraft, och vi har svärdet som hjäper i svåra stunder med ondskan som motståndare. Änglarna är med oss och vi får bönesvar och väckelse i andens kraft för Jesu blods skull. Tack med välsignelse! /keijo södertälje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: