Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Världsbäst – eller?

För mindre än 20 år sen var vi bäst i världen. Världsbäst på jämlikhet. Idag är Sverige en medelmåtta bland OECD-länderna.

Skärmavbild 2014-01-15 kl. 19.11.13En artikel i Svenska dagbladet från maj 2013 berättar att ”växande skillnader är en lång global trend och OECD-rapporten visar – när kurvorna dras tillbaka till 1995 – att i inget av medlemsländerna har ökningen av inkomstgapet varit lika dramatisk som i Sverige.” Numera är vi alltså en av västvärldens ”bästa” på ökande klyftor. Oavsett politiskt styre har utvecklingen pågått sedan 80-talet.

Vidare i artikeln görs följande konstaterande: ”Men det finns en grupp som rent faktiskt har fått det sämre under den senare delen 00-talet. Sjuka, arbetslösa och förtidspensionärer har enligt SCB en sämre ekonomi i dag än de hade 2006.” Är det värdigt välfärdsstaten Sverige?

Nu är det dags för ett nytt tema på diakonibloggen – rättvisa. Var gärna med och tyck till du också!

/Karin & Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on januari 15, 2014 by in rättvisa and tagged , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: