Hoppa till innehåll

Och du måste be om hjälp ur okänd hand…

Tänk om livet faller samman där du står
Tänk om allt det som var tryggt plötsligt förgår
Och du måste be om hjälp ur okänd hand
I ett rikt men kallt, av snålblåst präglat, land.

Skärmavbild 2013-11-11 kl. 18.51.58Raderna från Axel Dahlins låt snålblåst få stå som en uppmaning och reflektion när vi nu avslutar ämnet integration – eller avslutar är fel ord. Vi hoppas att gästbloggarna som varit med oss denna omgång har fått oss alla att tänka till och låter oss fortsätta fundera kring integration. Richard Thörn och Frida Ohlsson Sandahl tog sig an begreppet och betydelsen av ordet integration. Flera personliga berättelser har vi fått del av. Tack Brandon SekittoTherése Pohl Kuhtenkova, Per-Ivar Östmann och Gabriella Fäldt. Om fred, religion och konflikthantering skrev Isak Svensson. Funktionsnedsättning och integration lyfte Oscar Rinaldo fram. Henry Bronett avslutade gästbloggsinlägget med tankar kring skapelsen och integration och skriver bland annat:

Vad jag minns, står det inte: ”Och så skapade Gud Judar, Kristna, Muslimer och en massa andra folk och kulturer mer eller mindre bra och dåliga”. Det står bara att hen skapade människan. Det är vi det, du och jag. Det vi kan göra är att se rörelsen, acceptera den och söka hjälpa varandra, ge varandra stöd i den. Det tror jag vi behöver integrera – det och kärlek är allt.

Snart presenterar vi ett nytt ämne på bloggen : psykisk ohälsa.

Karin och Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: