Hoppa till innehåll

Allahelgona

Kanske är du på väg, eller har du redan varit där. Många av oss har en plats, en grav med någon vi minns och saknar. Kanske var det länge sedan eller alldeles nyss du förlorade någon dig närstående? Allahelgona är tiden då saknaden och sorgen få stå i centrum, en tid att påminnas om vårt eget slut. Men kanske mest att faktiskt få påminnas om det vi har nu – livet.

Du bär din sorg i ett vackert skal
fyllt av mörker.
När skalet spricker så tränger mörkret ut,
strilar ljuset in.

Tack Axel!

1 kommentar »

  1. Allhelgonahelgens ljus talar för mig om de heliga som sett längre än dödens mörker. Att Jesus lyser igenom alltet. Allhelgonadagen påminner mig om den skimär som döden är i det ljuset. Hur kan jag få reflektera bland mina anhöriga utan att vare sig störa eller glömma? Vila i frid är en fin sammanfattning. En bön om att få ta ett avsked försonade. Fader vår/ Vår Fader är en bön jag alltid vill använda vid graven. Där får jag överlåta, be om förlåtelse, utsäga förlåtelse. Ljuset på Alla Helgons dag. Skuggorna ännu över dagen efter. Med en bön om mer ljus, och frid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: