Hoppa till innehåll

Vidga perspektivet

Skärmavbild 2013-09-28 kl. 18.33.48Med jämna mellanrum dyker de upp i media – insändarna, inläggen och kommentarerna som uttrycker missnöje med olika företeelser i samhället och skyller det på invandringen. Oftast handlar det om ekonomi. Att ställa grupper emot varandra – att den ena gruppen får fördelar på bekostnad av den andra.

Kanske är det detta som är det stora problemet – när vi väljer att se människor som grupper istället för individer. Hur förändras våra attityder när vi utmanar våra fördomar, ser bortom gruppen och tar del av livsberättelser från människor som vi möter ansikte mot ansikte eller i ett öppenhjärtligt samtal på nätet?

Vi på diakonibloggen vill lyfta det stora och viktiga ämnet integration. Inte för att komma med alla svar och enkla lösningar men för att presentera olika erfarenheter och tankar. Och förhoppningsvis vidga perspektivet hos oss själva och våra läsare.
/Karin och Lotta

Bilden är hämtad från Läkare utan gränser

Vad har du för tankar om integration? Kommentera här eller maila diakoni.se@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: