Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Vi kan alla bli bättre på att ta hand om varandra

Skärmavbild 2013-09-19 kl. 14.38.50Så avslutas inlägget om självmordsupplysningen. Som en uppmuntran och uppmaning till oss alla. Vi har under några veckor delat temat ”stöttande samtal på nätet”. Vi har läst om tjejjourers verksamhet. Om betydelsen av att få stöd i facebooksgrupper, om hur en facbooksgrupp fått innebära en frizon för många där de kunnat vara sig själva. Svenska kyrkans arbete på nätet läste vi om i form av nätvandring och öppna chattar.

Nätet är en möjlighet att anonymt söka kontakt och anonymt våga blotta inre tankar utan rädsla för att mötas ansikte mot ansikte, skrev Helena Taubner. Vi sammanfattar – vi kan alla bli bättre på att ta hand om varandra, och internets olika forum är en viktig del av detta!

Vi tackar detta temas gästbloggare: JacobHelena, Martin, Klara, Peter, Lisa, Anna, CarlEva-Mari, Pamela och Sofia.

Snart lyfter vi ett nytt ämne på bloggen…. Integration! Vi hörs!

/Karin & Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: