Hoppa till innehåll

Gör din röst hörd!

Snart är det dags för val – kyrkoval!

Alla medlemmar i Svenska kyrkan som senast på valdagen den 15 september 2013 fyller 16 år, har en demokratisk möjlighet att faktiskt påverka hur Svenska kyrkan ska styras.”

1_Kyrkoval_2013_jpeg

Citatet är hämtat från Svenska kyrkans hemsida. Här räknas också upp ett antal skäl till varför man ska gå och rösta. För att man får. För att Svenska kyrkan under olika tillfällen i livet kan vara betydelsefull för en själv. För att Svenska kyrkan spelar en viktig roll i människors liv, vid kriser, i närsamhället och i världen. För att stötta dem som tar på sig uppgiften att vara med och styra. För att vara delaktig, vara med och påverka och ta ansvar. För att varje röst väger tungt i kyrkovalet. För att Svenska kyrkan är beroende av människors engagemang. För att det handlar om hur min kyrkoavgift används.

Sist men inte minst: För att man vill vara med och påverka var Svenska kyrkan ska lägga kraften! Precis, säger vi på Diakonibloggen! Det talas mycket om sjunkande medlemssiffror i svensk kristenhet och om åtstramad ekonomi. Desto viktigare då att hitta rätt prioriteringar i en kyrkas verksamhet. Självklart slår vi ett slag för den diakonala inriktningen. En kyrka utan diakonal prägel tappar i trovärdighet. Undersökningar visar att det är just diakoni som människor i högsta grad förväntar sig att kyrkan ska syssla med.

©Fotograf Magnus Aronson-IKON_DSC9863

Så ta tillfället i akt! Ta reda på vilka nomineringsgrupper som finns i din församling, i stiftet du bor i och på riksnivå. Tänk till, tyck till – och gå och rösta!

/Karin och Lotta

Läs mer om hur kyrkovalet går till här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: