Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Oj vad en sommar går fort…

Och oj så roligt att få dela berättelser om social och diakonal verksamhet!

AsylstafettenAliI dagarna når Asylstafetten 2013 sitt mål – Stockholm. Alltså det geografiska målet. Vad det initiativet kommer att leda till i förlängningen samhälleligt sett återstår med spänning att se. Sedan 1 juli finns en lag om fri sjukvård för papperslösa. Att svenska kyrkan möter många flyktingar och asylsökande är tydligt, bland annat i berättelser från Huskvarna och Bergsjön.

Vi har fått läsa om Planeten i Skara, Café Andrum i Helsingborg, Vårsta trädgård och Grön helhet. För barn som växer upp i dysfunktionella familjer finns verksamheter som Pelikanen. Eller projektet Pimp my soc, för att skapa större trygghet i mötet med socialtjänsten.

Inom svenska kyrkan finns många grenar i det stora träd som är uttryck för kristen tro – till exempel ageralivet i svenska kyrkan eller teckenspråk som liturgiskt språk i kyrkans sammanhang.

Och detta är bara några få exempel…

diakonibloggDet finns hopp! Axel sjunger: ”Nu har jag min vilja och känsla”. Eller som Helena uttrycker sig: Många bäckar små… Tillsammans kan vi göra skillnad.

Karin och Lotta, diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: