Hoppa till innehåll

Inte till salu

Skärmavbild 2013-06-09 kl. 19.00.15

Vi beklagar och sörjer över att sidan www.intetillsalu.se överhuvudtaget behövs. Men när den nu gör det vill vi hylla och skicka tacksamma tankar till initiativtagarna som har sett behovet och jobbar för att göra något åt det.

Jag sökte bekräftelse då allt gick neråt. Jag dög ju inte ens att ha sex med längre, vad duger en människa då till? Jag började prata med killar och gillade att de skrev med mig liksom. När de bad mig om bilder blev det några, och ju mer månaderna gick, desto naknare blev det. Jag skickade till vem som helst och älskade alla som sa hur fin jag var, jag blev aldrig äcklad av något som de sa. Jag skrev med dem och de styrde över mig. Samtidigt rasade mitt psyke, vilket ledde till att jag behövde mer bekräftelse, då räcker inte bilder. Då ska det vara filmer eller träffar.

Texten är en del av en 17-årig flickas berättelse, hämtad från www.intetillsalu.se, en webbplats för unga som gör sig själva illa med sex. Som inte känner sig sedda. Som känner skam och skuld för att de väljer att ta ut sin smärta genom att utsätta sig själv för farliga situationer, såväl på nätet som i den fysiska verkligheten.

Många av oss vill inte tro att sådant här händer. Att man känner att kroppen är så värdelös att man lika gärna kan utsätta den för farligt sex. Ta egna kontakter på nätet. Lägga ut vågade bilder. Tro att allt är ens eget fel. Man måste inte ha en synlig trasig och sårig bakgrund – ett känslohål i själen kan räcka för att söka bekräftelse på annat håll. Det kan hända din dotter. Din kompis. Din syster. Din bror. Dig själv.

Men det kan också finnas sätt att ta sig ur sitt eget helvete, det man tror att man är allra ensammast om i hela världen.
Läs mer och hitta värdefulla länkar om vad du som vän, anhörig eller som drabbad kan vända dig för att få hjälp. Läs även mer på intetillsalu/facebook

Barnet i fokus! Maila gärna diakoni.se@gmail.com med dina funderingar och synpunkter eller skriv en kommentar.

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: