Hoppa till innehåll

Resa till ett föräldraskap

Skärmavbild 2013-05-18 kl. 20.22.57Längtan efter att få bli mamma har alltid funnits. Jag har växt upp i en mindre stad i Sverige och då vänner i min omgivning valde att bilda familj valde jag att flytta från staden, satsa på studier och karriär. Jag höjde åldersnivån; mamma vid 30 blir bra, mamma vid 35 blir bra, mamma vid 40 absolut senast. Men vad gör jag om jag inte träffat rätt pappa till mitt barn? I min vänskapskrets hade vi ett stående skämt – har jag inte träffat den ”rätta” så får det bli Danmark efter 40. Nu blev det inte riktigt så, det blev behandling i Riga. Jag har valt att vara öppen med mitt tillvägagångssätt och fått mycket stöd och beundran från min omgivning. I Sverige är tillvägagångssättet ännu inte tillåtet, i varje fall inte som ensamstående. Som om min önskan skulle skilja sig från ett pars önskan att bli förälder? Finns det något som säger att jag skulle bli en sämre förälder som ensamstående? Vem kan lämna garantier för ett livslångt förhållande om vi väl skulle vara två? Hur många blir inte lämnade både under och efter en graviditet?

Skärmavbild 2013-05-18 kl. 20.20.58Idag är jag en aktiv sprudlande lycklig 42-åring, bärande på en liten gosse som ska födas i början av juli månad. Det är ett stort ansvar som väntar, och visst finns en oro. Men jag är stark och trygg i mig själv, övertygad i mitt beslut. Aldrig att någon varit så efterlängtad. Ett liv utan barn är (om möjligt) för mig otänkbart. Trots att det inte finns en fadersgestalt med i bilden. Däremot finns många fina manliga förebilder i min omgivning som lovat hjälpa mig ta ett ansvar för detta ofödda liv. Och kanske att den där mannen, så småningom när tiden är rätt, dyker upp och vill dela tillvaron med oss. Min lilla gosse är en gåva som kommer överösas med villkorslös kärlek. Att växa upp i ett tryggt hem med mycket kärlek tror jag är viktigare än någonting annat. Alldeles snart, när grönskan är som grönast och den svenska sommaren är som bäst – då är han här, min lille gosse.

Elisabeth

Vill du komma i kontakt med Elisabeth, maila diakoni.se@gmail.com

Barnet i fokus! Maila gärna diakoni.se@gmail.com med dina funderingar och synpunkter eller skriv en kommentar.

2 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: