Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

För att jag är den jag är

isak i blåbärsrisFör ett tag sen hörde jag ett samtal mellan en lärare och en elev. Det var genomgång av terminen och frågorna handlade om allt från hur det var på rasterna och hur den berömda skolmaten smakade. I slutet av samtalet hörde jag frågan: Och vad är du stolt över? Eleven, i detta fallet en tioåring, grubblade och svarade efter en stund: – Jag är stolt för att jag är jag.

Det är en fras som jag bär med mig och en fras som är en längtan och ett hopp. Ett hopp om att alla ungar i dagens skola, i dagens samhälle och dagens kyrka fritt ska kunna utrycka att jag är stolt (sedd och bekräftad) för att jag är den jag är.

sommarVi drar igång ett nytt tema på bloggen, och som inledningen lyder tror vi att ni  kan gissa: temat är ”barnet i fokus”

Det finns mycket man kan associera kring temat – att vara barn i dagens samhälle, att få barn och kanske barnbarn eller att vara ett Guds barn. Vi talar ibland om barn som anhöriga, barn som far illa, de glömda barnen, de gömda barnen, barn som får ta ett stort ansvar. Inom FN finns barnkonventionen som vi i vårt samhälle ska förhålla oss till.
Vilka associationer och tankar har du?

Vi ser fram emot fler gästbloggare, och – som alltid – har du tankar och funderingar eller fingrar som vill förmedla ord och text – hör av dig till oss på diakoni.se@gmail.com. Målet är att diakonibloggen ska fortsätta att vara ett forum för delande, ifrågasättande och motivation att tänka till kring sociala omsorgsfrågor och diakoni.

Karin och Lotta på diakonibloggen

One comment on “För att jag är den jag är

  1. Pingback: Barnen – här och nu | Diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on maj 1, 2013 by in Barn and tagged , , , , , , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: