Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Diakonvigning

Skärmavbild 2013-01-30 kl. 18.21.26I helgen har Växjö stift präst- och diakonvigning. Förra helgen vigdes det diakoner över hela Sverige! Vi är stolta och glada att vi blir fler och fler och att kyrkans sociala arbete är ett arbete eller kall som så många, trots lång utbildning, väljer.

Vi säger Grattis och lycka till och hoppas få möta några av er här på bloggen framöver.

Karin och Lotta

Bilden är hämtad från Kyrkans tidning och är från präst-/diakonvigningen i Härnösand. Se fler bilder från vigningarna här.

2 comments on “Diakonvigning

 1. carinonnestam
  februari 2, 2013

  Tack för en fin blogg! I min barndom i Göteborg under 1930-talet var Kyndelsmässodagen en stor dag. Då skulle alla julljusen brinna upp och de sista v pepparkakorna försvinna ner i hungriga barnmagar. Denna dag var det trevligt att vara barn i svenska kyrkan

 2. carinonnestam
  februari 3, 2013

  Jag är glad och tacksam för att Lotta hörde av sig, tyvärr utan att lämna en ordentlig adress. Om någon är intresserad har jag just nu skrivit en blogg om hur jag som barn upplevde Kyndelsmässodagen i den mycket stora och ödsliga Annedalskyrkan i Göteborg
  jhttp://carinonnestam.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 1, 2013 by in Uncategorized and tagged , , , , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: