Hoppa till innehåll

Diakoni – men hur?

bild-81”Kyrkan ska syssla med diakoni och själavård, anser svensken.” Den slutsatsen dras i en artikel i Världen idag där det refereras till rapporten ”En relevant kyrka?” . I Kyrkans tidning lyfter Carl-Erik Sahlberg, f d direktor för S:ta Clara kyrka, fram diakoni som en positiv kraft för att ”förnya gudstjänstlivet och kan hjälpa både tilltufsade människor och flämtande församlingar”.

Vad själavård handlar om har kanske de flesta en bild av. Men vad är diakoni? Vad är det som gör att diakoni är efterfrågat? Vad ska kyrkan lägga sin kraft på inom det breda område som kan rymmas i begreppet diakoni?

Diakonibloggen kommer under en tid att fokusera på detta tema och dylika frågor. Några gästbloggare kommer att dela sina perspektiv. Och vi vill gärna ha en dialog med dig som läser. Har du erfarenheter, tankar eller synpunkter kring detta? Har du förslag på hur kyrkan kan bli bättre på att verka diakonalt digitalt – i samtal och möten via internet?

Kommentera gärna inläggen eller maila oss på diakoni.se@gmail.com. Vi hörs!

Karin och Lotta

2 kommentarer »

  1. Jag skulle önska att det fanns en plats där man enkelt kunde få en överblick av vilka diakoner jag skulle kunna vända mig till om jag ville.. en form av anslagstavla antar jag. Där jag skulle kunna välja hur jag ville kontakta dem, via telefon, mail eller att mötas. Tillgänglighet och att sänka trösklar till kontakt tror jag är A och O för en bra diakoni. Det finns många som behöver någon att träffa eller prata med, men tyvärr är nog tröskeln för hög för kontakt för många..

    • Tack för den synpunkten! Många församlingar har egna hemsidor med kontaktuppgifter till diakoner men det förutsätter ju att man vet hur och var man ska leta. I Göteborg, och förmodligen på flera platser, har kyrkans jourtjänst en digital kommunikationskanal så att man kan maila och/eller chatta. Ju fler sätt att få kontakt, desto bättre, kanske kan det sänka trösklarna. Den där anslagstavlan är en bra idé som vi får fundera vidare på. /Lotta, diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: