Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Vad kan man säga om bön?

Något som är så personligt och ändå universellt.
När det fungerar finns bönen med över allt;
Att gå i novemberduggregnet och spontant känna samhörigheten med alltet och veta att det inte bara är en känsla, utan det konkreta skapelseresultatet av en älskande Gud. Att sitta i bänken och få läsa med i böneord tusen eller tusentals år äldre än mig. Att ha några strofer ur en psalm snurrande i huvudet när man ligger på britsen på väg in till operation eller att låta den sista tanken innan sömnen bli en, knappt ens formulerad, önskan om beskydd över sig själv eller dom man tacksamt får älska. När vi vänder oss till Gud lyssnar han, och ju mer vi ber desto bättre blir vi på att lyssna på honom.

Axel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on november 16, 2012 by in Uncategorized and tagged , , , .
Luciadagen med löfte om #ljus #svenskakyrkan I förlängningen av #metoo publiceras idag uppropet #vardeljus utifrån medarbetares berättelser i Svenska kyrkans kontext. Vi vill informera/påminna om att det i varje stift finns kontaktpersoner just för frågor om sexuella övergrepp. Idag börjar vi nytt tema på diakonibloggen.com, om ensamkommande flyktingbarn. #vistårinteut #ensamkommande Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: