Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

#Korvmedstöd

Sedan några månader tillbaka kan ni också följa diakonibloggen via Twitter med användarnamn @diakoniblogg.

På twitter flödar korta och aktuella ämnen fram genom mediabruset. För några veckor sedan diskuterades flitigt en artikel i Kyrkans tidning. Kyrkan portad från Skogskyrkogården. Debatten handlande om huruvida personal från Kyrkan skulle få finnas på plats för att möta sörjande och besökare på kyrkogården under Allhelgona. Universitetsprästerna i Malmö skapade en hashtag på Twitter #korvmedstod med en hänvisning  till att det är tillåtet för korvförsäljare att finnas utanför kyrkogården och sälja korv.

Universitetsprästena föreslog lite retsamt en snabbkurs i själavård för korvförsäljarna – humoristiskt, javisst, men med en udd av omtänksamhet. Det är under allhelgona som så många frågor kring, liv, död, livet efter detta, hopp, hopplöshet och frågor kring livets mening så konkret tar plats i skenet av alla ljus som brinner på kyrkogårdarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 29, 2012 by in Nyheter, Uncategorized and tagged , , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: