Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Något högst vardagligt

Jag tänker mig att vara medmänniska kan vara något högst vardagligt som kan manifesteras i ett vänligt ord eller en enkel men generös handling, men också något större. Jag tror att alla människor i någon mån har ett ansvar gentemot varje annan människa i världen. I så fall behöver vi, om vi vill agera medmänskligt, också visa det i sådant som hur vårt land bedriver tex migration- eller miljöpolitik. Vi är en del av medmänskligheten och våra handlingar räknas. Det kan låta lite som ett hot men lika gärna ses som en fantastisk möjlighet.
Axel,
som du också hittar på kortebostation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 15, 2012 by in Uncategorized and tagged , , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: