Hoppa till innehåll

Dagens bön

Gud vi ber dig: Var oss nära och rör vid våra hjärtan
Så att vi genom din beröring kan känna att din kärleks kraft är den kraft som kan lösa upp knutar och lossa spärrar som hindrar oss från att vara äkta och hela. Hjälp oss att överlämna oss åt dig, att trotsa vår egen duktighet och våga se oss själva med dina ögon, våga se att du trots vår litenhet rör vid oss med kärleksfulla varma och omslutande händer.

Herre hör vår bön

Gud vi ber dig: Var oss nära och rör vid våra ögon
Så att vi vågar se vår verklighet som den är. I tunga dagar ber vi dig Gud om extra värme och tillit, och i glada härliga dagar skänker vi en extra tanke i tacksamhet. Men vi ber dig Gud om öppnade ögon som också sträcker sig bortom oss själva och våra egna behov. Hjälp oss i mötet med varandra så att mötena vi gör varje dag kan få präglas av ärlighet, uppriktighet och glädje, för i äkta gemenskap finns en ständig närvaro av dig, du som ser oss och möter oss precis där vi är.

Herre hör vår bön

Gud vi ber dig: Var oss nära och rör om i vårt innersta
Så att vi inte stannar upp och bekvämt lutar oss bakåt och låter tv:ns nyhetflimmer vara utan mening. Gud vi ber dig att ge oss kraft att fortsätta att arbeta för en bättre miljö, så att vi upprätthåller din skapelse. Vi ber också om kraft att arbeta för att våra skolor ska få vara bra och trygga platser där individer får växa i både kunskap och självförtroende. Vi ber också för vår församling. Hjälp oss att skapa öppna mötesplatser som inbjuder till samtal om dig, du som med omsorg ser vårt innersta och aldrig tröttnar på att röra om och skapa nya möjligheter.

Herre hör vår bön

Amen

Fler förbönsförslag hittar du här.

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: