Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Diakonins framtid

”Kyrkan kan inte rädda alla, behoven är för stora, dessutom måste det offentliga ta sitt ansvar. Jag brukar ta liknelsen med ett antal diakoner som står och plåstrar om människor som blöder. Kön växer. Om diakonerna skulle lämna kön skulle de dock upptäcka att det som orsakar blödningarna är ett taggtrådsstängsel. Ibland behöver vi resa oss och ta bort det där stängslet.” I veckans Kyrkans tidning intervjuas Elisabeth Hjalmarsson, diakon och  handläggare för kyrka och samhällsfrågor på Svenska kyrkans nationella nivå. Hon menar att ”I framtiden ska diakoner ägna sig mindre åt människors akuta behov. I stället bör de bidra mer till varaktiga förändringar i människors liv.” Läs artikeln i sin helhet här. Är du i närheten av Vårsta diakonigård  kan du idag fredag den  21 september även lyssna på Elisabeth Hjalmarsson då hon föreläser om Diakonins framtid.

Bilden är hämtad från Kyrkans tidning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on september 21, 2012 by in framtid, Uncategorized and tagged , , , , .
Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

@diakoniblogg

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: