Hoppa till innehåll

Vi och dom – nej tack!

”Att se och bekräfta kan också hela. Detta diakonins samspel är unikt mänskligt. Diakonins uppdrag är att ge människor i samhällets marginal plats i församlingens mitt. Diakonin handlar även om att arbeta för alla människors rätt till frihet från förtryck. Diakoni är solidaritet med de svaga.”
Citatet är hämtat från Svenska kyrkans hemsida

Vi värjer oss mot uttrycket ”de svaga”, för vilka är det? Vi lever alla under mänskliga villkor och vem som helst kan hamna i en utsatt livssituation. Idag har vi tillräckligt med styrka för att vara ett stöd för någon. Imorgon kan det vara vi som är i behov av omsorg. Diakoner har ett särskilt ansvar att inspirera till medmänsklighet, inte növändigtvis som ”de starka”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: