Hoppa till innehåll

Breivik

Att försonas och förlåta är en sak men att möta en människa som inte vill bli förlåten och inte vill försonas är inte bara svårt utan snudd på omöjligt. Följande citat är hämtat från rättegången: ”Breivik ville inte att det han gjort skulle klassas som en galen mans dåd. Han säger att han visste vad han gjorde.” Det är svårt för anhöriga, för norska folket och svårt för oss som följer rättegången mot Brevik att höra hans ord. Att se och möta en kallsinnighet och ett hat utan glimtar av ånger, skuld eller längtan efter försonig. Hur gör vi? Hur kan vi gå vidare? Vi fastnar för någons ord: ” Kan en enda människa visa så otroligt mycket hat – hur mycket kärlek kan då inte alla vi andra visa”

Det ljusa är större, starkare och leder vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: