Diakonibloggen

socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan

Diakonibloggen

”Du förstår” sa den gamla damen till mig. ”Det är det där när man sitter framför Tv:n på kvällen och man hör eller ser något roligt, det är då saknaden är som stört och ensamheten gör sig påmind. Man har ingen att puffa på eller skratta med, ingen att dela det där vardagliga med. Därför är jag glad att du är här idag och sitter en stund med mig. Du förstår det är inte alltid så lätt det här med att bli ensam och varje dag läsa dödsannonserna för att se om det är någon man känner igen.”

Många av oss diakoner gör dagligen hembesök eller arbetar med frivillga som gör besök, i hemmen eller på sjukhus, på arbetsplatser eller vårdinrättningar. Att bryta ensamhet, att försöka visa vägar till gemenskap är en av diakonins stora uppgifter och nu gör vi det även här på nätet. Vi ser, vi granskar, vi lyfter fram, hyllar, beundrar – och framförallt: Vi vill kommunicera ut diakoni på nätet.

Välkommen!

One comment on “Diakonibloggen

  1. Pingback: Nytt år! « Diakonibloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 18, 2012 by in Uncategorized.

Navigation

Bibelberättelsen om fem bröd och två fiskar. Foto: Anneli Diskerud Morken Berörda av ett starkt möte - bön om asyl.🙏 Vi skriver snart mer på diakonibloggen. #vistårinteut Bamse o @dunkels vilken kombo o tack alla medverkande idag "tryggare kan ingen vara" #tryggare17 #svenskakyrkan Fika på cafébönan, en verksamhet i Töcksmarks församling. Foto: Anneli Diskerud Morken

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: