Hoppa till innehåll

Diakonibloggen

”Du förstår” sa den gamla damen till mig. ”Det är det där när man sitter framför Tv:n på kvällen och man hör eller ser något roligt, det är då saknaden är som stört och ensamheten gör sig påmind. Man har ingen att puffa på eller skratta med, ingen att dela det där vardagliga med. Därför är jag glad att du är här idag och sitter en stund med mig. Du förstår det är inte alltid så lätt det här med att bli ensam och varje dag läsa dödsannonserna för att se om det är någon man känner igen.”

Många av oss diakoner gör dagligen hembesök eller arbetar med frivillga som gör besök, i hemmen eller på sjukhus, på arbetsplatser eller vårdinrättningar. Att bryta ensamhet, att försöka visa vägar till gemenskap är en av diakonins stora uppgifter och nu gör vi det även här på nätet. Vi ser, vi granskar, vi lyfter fram, hyllar, beundrar – och framförallt: Vi vill kommunicera ut diakoni på nätet.

Välkommen!

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: